Najlepše plaže sveta po izboru turista

Plaže postoje na gotovo svim geografskim širinama i dužinama, zapljuskuju ih i tropske i ledene vode, podloga na njima može biti pesak, sljunak, kamen… U moru najrazlićitijih plaža evo koje su za najbolje i najlepše izabrali svetski putnici…

10-6

Na deseto mesto ove liste turisti su stavili plažu Nacpan Bech na Filipinima. Visoku poziciju na listi obezbedili su joj duga obalska linija, pesak zlatne boje i kristalno bistra voda u kombinaciji sa netaknutom prirodom.

West bay beach na Hondurasu se do devetog mesta probila svojom lepotom i najboljim uslovima za ronjenje na svetu.

Tri kilometra savršene peščane plaže duž kojih nećeta naići na kamen, posetioce ili bilo šta drugo svrstalo je Ngapali plažu sa Mjanmara na osmo mesto.

Na Balearskim ostrvima se nalazi divna plaža sa koje piogled seže do Ibice pod imenom Paya de Ses Illetes. Plaža se u svetu proslavila po raskoši, jahtama i bogatim rauzdanim žurkama.

Najlepse plaze sveta #7 Paya de Ses Illetes, Balearska ostrva. #putovanja #odmor #destinacije #plaza #more

A photo posted by ZanimljivaGeografija.org (@zanimljivageografija) on

Za ovu plažu posetioci kažu da na njoj “ne možete da na ravite lošu fotografiju”. Nad besprekorno čistom vodom izdižu se prelepe visoke planine. U pitanju je plaža Flamenco na ostvu Potroriko.

5-1

Plaža Cayo de Aqua je jedinstvena po tome što je sa sve strane ograničavaju vode Karipskog mora. Plaža pripada Venecueli.

Savršena slika tropskog raja izgleda baš kao da je uslikana na sejšelskoj plaži Anse Lazio. Pejsaž i sitan pesak puderasto bele boje pozicionirali su je na visoko 4 mesto.

Plaza Anse Lazio, Sejseli. #destinacije #odmor #putovanja #plaza #more #seychelles #sejseli

A photo posted by ZanimljivaGeografija.org (@zanimljivageografija) on

Kubanaska Rajska plaža (Playa paraiso) u svim izborima važu za jednu od najatraktivnijih plaža sveta. Za nju se kaže da ima najintenzivniju plavu boju vode od svih svetskih plaža.

Oni koji su posetili brazilsku plažu Baia de Sancho veruju da ne postoji lepše mesto za šetnju od nje. Dovoljno je da pogledate sliku i nije teško poverovati.

Samo jedna može biti najbolja! Prelepa čista voda i plaža sa besprekornim sitnim peskom u bezbroj nijasni plave i zelankaste boje u izboru miliona svetskoh turista bili su dovoljni da plaža sa Turkovih ostrva pobedi u ovom prestižnom izboru. U pitanju je plaža Grace Bay.

Kao izvor ovog izbora su posližili glasovi posetioca sajta www.tripadvisor.com

 

Ključne reči: more plaža top 10

Geografija

Poznato je da nema aktivnih vulkana na teritoriji Srbije. Ali je manje poznato da je na teritoriji naše zemlje u geološkoj prošlosti bilo itekako vatreno.

Davno u srednjm veku nastala je "Raška" preteča današnje srpske države. Vremenom njen oblik, veličina i ime su se menjali. Sličnu sudbinu dele mnoge države!

email

Zanimljiva geografija
u vašem sandučetu.