Atlantski put, najlepša vožnja na svetu

Spektakularni put koji prolazi preko 7 malih brda i bezbrojnih stenovitih ostrvaca nalazi se u Norveškoj, u oblasti severnih fjordova. Mostovi koji spajaju ovaj putni pravac su spektakularni, posebno Storseisundet most, čija slika je obišla ceo svet. Čitava okolina ovog putnog pravca sačinjena od visokih planinskih venaca i tamne morske vode iz koje izranjaju delfini i kitovi daju za pravo da se ovaj putni pravac smatra najlepšim u Evropi.

Zbog svoje lepote i izvanrednih građevinskih rešenja tokom izrade vremenom Atanntski put (Atlantic road) je pobrao brojne nagrade; Najveći graditeljski poduhvat veka u Norveškoj, najlepši putni pravac za vožnju, najbolje mesto za lečenje slomljenog srca, najbolji skandinavski put za biciklizam i omilljeno mesto za testiranje novih i skupih automobila.

Da li zaista jedan put zaslužuje sve to? Uostalom uverite se sami:

 

Video

Alpi su božanstvene planine, prava kičma Evrope. Romantički Istočni Tirol verovatno je najlepši deo jedne od vodećih turističkih regija planete

Svi se slažu da je duga jedna od najlepših tvorevina prirode. Pod ovim pojmom mislimo na „sunčanu“ dugu. A da li ste znali da postoji i noćna, „mesečeva" duga?

Dugi karavani na lenjim kamilama koje jašu tuarezi u plavim odorama kroz nepregledan pesak koji počinje da se kovitla najčešća je asocijacija na pomen Sahare

email

Zanimljiva geografija
u vašem sandučetu.