Sen Trope, sveti grad za hrišćane i centar luksuznog turizma

Neobična istorija mesta

Rimski car Neron je 68. godine odrubio glavu Rumljaninu Tropeu koji je javno priznao da je hrišćanin. Čamac sa njegovim telom otisnut je na more ali se kasnije nasukao na mestu koje je kasnije nazvano po njemu – Sen Trope. Na ovom mestu formirano je ribarsko naselje i tako počinje duga istorija ovog primorskog mesta. Mnogo vekova kasnije poznati slikar Pol Sinjek doselio se ovde, povukao svoje prijatelje i tako počinje razvoj modernog Sen Tropea.

Sen Trope, Francuska #odmor #destinacije #putovanja #france #sainttropez #luxury

A photo posted by ZanimljivaGeografija.org (@zanimljivageografija) on

Moderan turistički centar

Posle 1956. godine kada je Bridžit Bardo došla u Sen Trope da snima svoj film razvoj mesta je išao vrtoglavo. Postao je centar luksuznog turizma Provanse i Azurne obale. Tome doprinosi i stari šarm koji je zadržao. Uske krivudave ulice, trgovi okruženi platanima i starija gospoda koja sedi u njihovim senkama i igra lokalnu igru petank privlači bogate turiste pune nostalgije. Kombinacija ovih starih elemenata sa modernim buticima, restoranima i hotelima čini Sen Trope neodloljivim. Muzej Blagovesti i prelepe plaže poput Pampelona i Sen Maksima obavezne su lokacije u gradu koje tokom boravka morate posetiti.

Ključne reči: evropa grad stari grad francuska

Destinacije

Možda ne mogu da bljuju vatru ali komodo zmajevi su jedinstvene i divne životije. Najveći gušter na svetu gospodari tropskim ostrvima koja pripada Indoneziji...

email

Zanimljiva geografija
u vašem sandučetu.