Puerto Anhel, u duhu starog Meksika

Puerto Anhel je staro ribarsko selo na pacifičkoj obali Meksika, smešteno u slikovitom zalivu. Krševiti vrhovi sa jedne i peščane plaže sa druge strane uokviruju jedno od najlepših ruralnih područja Amerike.

Slavna prošlost

Tokom ranog devetnaestog veka naselje je doživelo svoj vrhunac zahvaljujući izvozu kafe i drvne građe kroz luku. Kasnije je izgrađena železnička pruga između mesta Oaksaka i Selina Kruz. Nekada moderne dokove danas koriste lokalni ribari da izvuku svoj ulov; sveže tune, ajkule, jastoge, hobotnice ili školje.

Oaza za savršeno opuštanje

Uspavana pacifička obala savršena je destinacija za odmor i opuštanje u pravom smislu reči. Stare ribarske obale spojene prašnjavim, najčešće neasfaltiranim putevima, idilična su slika za kojom tragaju svetski putnici. Selo Puerto Anhel sjajna je baza za kratke izlete do neke od starih ruševina ili do neke od mnogobrojnih prirodnih lepota u neposrednoj okolini. Posebno se izdvajaju laguna Ventanilja u kojoj možete naleteti na krokodile i egzotične vrste ptica, zatim fascinantni vodopad los Rejes i tropski El Paraiso. Ljubitelji speleologije imaju šansu da obiđu neku od brojnih pećina skrivenih u krševitim predelima iznad Puerto Anhela.

Ako niste raspoloženi za naporne izlete prosto se opustite u  centru sela na jednoj dve čuvene plaže; Plaja Prinsipal i Plaja del Panteon. Mesto za vašu ležaljku potražite uzmeđu parkiranih ribarskih brodića. Nedaleko od sela nalazi se gradić Plaja Zapolite čije su plaže poznate kao omiljene surferima. Ako ste ljubitelj životinja na rubu gradića, na plaži Mazunte, možete posmatrati morske kornjače kako polažu svoja jaja. A za savršene fotografije sa Vašeg putovanja postaraće se Plaja la Tihera (Makaze) sa stenama čiji oblik jasno asocira kako je plaža dobila naziv. A posle samo nekoliko dana svatićete da jedino u jednom ovakvom, izolovanom, ruralnom i pomalo zabačenom mestu na dalekom Pacifiku, možete osetiti nešto od stare meksičke tradicije. Jedino ovde možete osetiti taj „pravi Meksiko“ o kome ste toliko toga čuli ili pročitali...

Destinacije

Posetite zaboravljeni turistički biser severne Nemačke. Mali grad sa jednom od najlepših svetskih katedrala i najkvalitetnijim marcipanom koji postoji

email

Zanimljiva geografija
u vašem sandučetu.