Marlborou, skriveni dragulj Novog Zelanda

Na plodnoj zemlji obale Tasmanovog zaliva razvio se najpoznatiji vinogradarski rejon Novog Zelanda. Prelepi zatalasani brežuljci oblasti zvane Malborou pod zasadima su najkvalitetnijih sorti vinove loze. Shodno tome čitav kraj je okrenut vinarskoj industriji. Starinske drvene građevine u kolonijalnom stilu i umetnička atmosfera koja vlada daju poseban šarm kraju. Gradići Nelson i Blenhajn najveća su naselja u regiji i polako postaju ozbiljni turistički centri.

Marlborou, Novi Zeland #odmor #destinacije #putovanja #newzealand #wine

A photo posted by ZanimljivaGeografija.org (@zanimljivageografija) on

Viševekovna tradicija u proizvodnji vina

Kompanija „Montana vajs“ je polovinom devetnaestog veka počela da ulaže u razvoj vinogradarske proizvodnje ove oblasti. Sredozemna klima koja vlada u ovoj regiji i mnoštvo sunčevih sati u toku godine ( najosunčanija oblast Novog Zelanda) u kombinaciji sa veoma plodnom zemljom pružaju idealne uslove za proizvodnju najkvalitetnijih vina. Danas preko 4.000 ha je pod vinovom lozom a na ovoj teritoriji uspešno posluje preko 40 prestižnih vinarija. Ljubiteljima vina se organizuju bezbrojne vinske ture u pratnji stručno obučenih i izuzetno gostoprimivih lokalnih vodiča. Od najpoznatijih vrsta vina u Marlborou možete uživati u merlou, kaberneu, šadoneu, sovinjonu, rizlingu itd.  Uz degustaciju najkvalitetnijih vina pružiće vam se prilika da uživate i u lokalnim delikatesima. Ako ste pravi ljubitelj vina i dobre hrane najbolje vreme za posetu je tokom Festivala vina.

Marlborou je više od samo vina

Ova oblast prelepe prirode ima da ponudi još dosta toga osim svojih vinograda. Živopisni zaliv Marlborou Saunds idealno je mesto za skijanje na vodi i plivanje sa delfinima. Bistre i plahovite vode planinskih rečica idealne su za ribolov i vožnju kajaka. U zalivu Kaikura možete iz neposredne blizine posmatrati kitove u svom prirodnom okruženju, a ako preferirate aktivan odmor planinarenje i vožnja planinskih bicikala su aktivnosti koje možete upražnjavati. Sve u svemu, ova prelepa i nama daleka destinacija nam nudi sve što je potrebno za idealan odmor, kako hedonistima i uživaocima u hrani i piću, tako i onima koji su željni aktivnog odmora i uživanja u netaknutoj prirodi...

Ključne reči: more ostrvo novi zeland

Destinacije

email

Zanimljiva geografija
u vašem sandučetu.